På Hedensted & omegns rideklub,  afholder vi hvert år en række stævner, både for elevrytterne, privatrytterne og udefrakommende ryttere. For at kunne afholde disse stævner har vi brug for hjælpere. Hjælperopgaverne er mange,og forskellige af art- på siden Mit HDR kan en liste til hverts stævne ses med oversigt over opgaver. 

 

5 gode råd til nye hjælpere:

  • Mød op i god tid før din vagt og henvend dig i sekretariatet.
  • Vær aldrig bange for at spørge, hvis der er noget du er i tvivl om.
  • Enhver hjælp er værdsat.
  • Sammen hygger vi os. 

 

 

Før/ efter stævnet

Dagen før stævnet har vi brug for hjælp til at klargøre de sidste detaljer inden stævnet. Det kan f.eks. være bygge springbane, sætte skilte op, rengøring osv. Når stævnedagen er omme, skal der ryddes op, tømme skraldespande, tages springbane ned osv. Det er altid rart med fornyet kræfter efter en lang stævnedag.  

 

På forhånd tak for hjælpen.

Venlig hilsen Stævneudvalget

Oversigt og forklaring over de mest typiske hjælperopgaver:

 

Kritikhenter
Til dressurstævner skriver dommeren en protokol, hvor den startende rytter får point for hver øvelse. Når rytteren er færdig med sit program, skal protokollen hentes hos dommeren i dommertårnet og afleveres i sekretariatet. En god begynder opgave, som både børn og voksne kan hjælpe med, samt mulighed for både at hjælpe og se en masse flotte ridt.

 

Sekretariat
I sekretariatet styres hele stævnet. Startende ryttere kan stille spørgsmål, der er kontakt til dommere, efteranmeldelser, afmelding mv. Det er også her præmieroverrækkelsen og præmier gøres klar. Det er en opgave som stævneudvalget varetager, der kan dog være brug for en ekstra hånd. Her kan opgaverne bestå i at taste tal fra protokollen ind på computeren, printe ovs. Der vil altid være en fra stævneudvalget til stede, som kan hjælpe. Denne opgave giver mulighed for at lære mere om hvordan et stævne fungerer bag om.  

 

Skrivere
Skriveropgaven består i at sidde i dommertårnet sammen med dommeren, som fortæller, hvad der skal skrives ned. I dressuren skal man skrive et tal til hver øvelse og nogle kommentarer. Til spring skal der tastes tider og tal. Det kan til tider gå lidt hurtigt, det er derfor en opgave til den lidt mere erfarne. Det er en spændende opgave, hvor du kan få et indblik i, hvad en dommer ligger vægt på. Vi lærer dig meget gerne op i denne opgave. Vi plejer lade dig se en erfaren gøre det først, som efterfølgende kan hjælpe dig i gang.

 

Speaker
Som speaker sidder du i dommertårnet sammen med dommeren. Du skal kalde heste og ryttere på banen, give informationer, kalde til præmieoverrækkelse og takke sponsorer. Man får lister med de startende ryttere og navne på klasserne, sponsorer mv. I dressur er speaker og skriveropgaven ofte en samlet opgave.

  

Banepersonale ved springstævnerne
Banepersonalet sørger for at bygge bane, sætte springene op i højde, flytte rundt på spring mellem klasserne, og sætte bomme op, hvis en hest river den ned. Der kommer en banedesigner, som har det overordnet overblik. Banedesigneren dirigerer hvad der skal gøres, og hvor springene skal stå. Der er 3-4 hjælpere på banen, som hjælper banedesigneren. Som ny banepersonalehjælper, kommer du til at stå med erfarne hjælpere, som hjælper dig godt i gang. En mulighed for både at hjælpe, samt se en masse springe.

 

Præmiehjælper
Der skal til præmieoverrækkelsen bruges hjælp til at gøre præmier klar, overrække rosetter og gaver, samt tage billeder. Der vil altid være en erfaren, som har det overordnede overblik til præmieoverrækkelsen. Mellem klasserne plejer præmiehjælperen at hjælpe stævneudvalget med små opgaver. En opgave alle kan hjælpe med, både børn og voksne.

 

Baneopsyn

Til de større stævner må der max være 10 ryttere på opvarmningsbanen, hvilket man som baneopsyn sørger for, bliver overholdt. Du får en startliste, og skal stå ved indgangen, så du kan tjekke at der kun er de næste 10 ryttere på banen. Derudover hjælper man med at fjerne hestepærer på banen.

 

Cafeteriet
Her skal der laves kaffe, toast, flæskestegssandwich, blandes slik og tages imod penge. I starten af dagen hjælper man med at stille frem og om aftenen hjælper man med at rydde op. Man er for det meste 2 sammen. En hjælperopgave, hvor der ingen hesteerfaring behøver.

 

P-vagt
P-vagten står for velkomst af gæster og sørger for at guide folk til at parkere korrekt på p-pladsen, så der både er plads til personbiler og trailere. 

 

Planering af baner

En opgave til den traktor kyndige, hvor der skal planeres baner. Der skal både planeres før, i løbet af dagene og efterfølgende.

 

Rengøring af toiletter

Der skal rengøres toiletter både før, i løbet af dagen og efter stævnet. Rengøringsmidler og klude står er i rummetlige  ved toiletterne, så det er lige til. En nem opgave, som ikke kræver, at du behøver at være der i flere timer.

 

Kagebagere

Vi skal til stævnerne bruge kage til at sælge i cafeteriet, samt til hjælperkage. Vil du hellere lave boller, frikadeller eller noget helt tredje, tager vi imod det med kyshånd. Har du ikke lige tid til at bage, til den pågældende weekend, så har vi altid plads i fryseren.

Vores sponsorer